Bc. Romana Daňhelová, finalistka č. 4 soutěže Anděl mezi zdravotníky 2023

Romana Daňhelová (49) je původně dětskou sestrou, chtěla pracovat v jeslích, ale nebylo pro ni pracovní místo. A tak se rozhodla pokračovat ve studiu a nakonec se z ní stala porodní asistentka a bylo to prý správné rozhodnutí. Dnes si nedokáže představit, že by dělala něco jiného.

Pracuje 25 let na porodním sále a kolik miminek přivedla na svět nedokáže spočítat. Tvrdí, že její práce není o kvantitě porodů, ale o kvalitě, snaží se, aby ženy neodešly od porodu s nějakým traumatem. Největší odměnou pro ni je, když si jí rodičky pamatují a při dalším porodu se ozvou, jestli by zase nemohla vést jejich porod. S pochopením pohlíží i na přítomnost otců u porodu. Otcové u porodu jsou skvělí, přicházejí připraveni a prý čím dál tím méně omdlívají.

Romana Daňhelová se neustále dál vzdělává, vyhledává kurzy, aby držela krok s moderními porodnickými metodami.

Je vdaná a má dva syny (19 a 23). Ráda sportuje, jezdí na kole, v zimě lyžuje, chodí si zaběhat, pracuje na zahradě a ráda zajde do divadla a kina.

Do soutěže Anděl mezi zdravotníky Romanu Daňhelovou delegovala náměstkyně ošetřovatelské péče. Romana o sobě tvrdí, že není typ, který by se rád prezentoval na veřejnosti, před finále soutěže bude nervózní a doufá, že nezklame. Palce jí bude držet její rodina.