Mgr. Jana Trejtnarová, finalistka č. 5 soutěže Anděl mezi zdravotníky 2023

Janu Trejtnarovou (39) přihlásili do soutěže Anděl mezi zdravotníky její kolegové. A přestože k delegování došlo na firemním večírku a už v dost pozdních hodinách, nominace si velice váží.

Janu Trejtnarovou ve škole bavila chemie a biologie, a když ještě navíc ráda komunikuje s lidmi, studium farmacie se přímo nabízelo. Nyní pracuje v lékárně v Náchodě patřící pod subjekt Královéhradecká lékárna.

Janu práce naplňuje, dovede vyřešit lékové problémy, poradí klientům v jejich samoléčbě, snaží se nabídnout odbornou radu. Co jí ale trápí, je postavení lékárníka ve společnosti. Lidé si myslí, že lékárník je prodavač, což Jana rozhodně není. „To je problém, který teď máme, abychom dokázali obhájit odbornost a naše postavení ve zdravotnictví.“ Jana má ráda také přírodní medicínu, věnuje se homeopatii a přiznává, že pravé bylinkářství je opravdu těžká disciplína. Jana byliny zná, manžel se zlobil, že je umí pod latinskými názvy, zlepšila se a už je umí i pod českým názvoslovím.

Jana Trejtnarová je vdaná, má dva malé syny, 7 a 6 let. Než se kluci narodili, věnovala se s manželem vysokohorské turistice. Nyní si pořídili obytný vůz a celá rodina vyráží po Evropě. Jana slibuje, že až kluci povyrostou, do hor se určitě vrátí.