Marie Zeyvalová, finalistka č. 10 soutěže Anděl mezi zdravotníky 2023

Marie Zeyvalová (50) celý svůj profesní život pracuje jako pečovatelka. Začínala Domově u Anežky, pak pracovala devět let v léčebně v Kosmonosech, ale nakonec se vrátila do Domova U Anežky. Je totiž  mezi „svými staroušky“ ráda. Miluje, když se smějí, mají dobrou náladu a jsou spokojení.

Marie Zeyvalová chtěla být vždycky zdravotní sestrou, ale na školu ji nepřijali. Zdravotní školu se zaměřením na sociální sféru si pak dodělávala při zaměstnání a při mateřské dovolené. Tvrdí, že to byla hezká doba, protože si do školy chodila odpočinout od mateřských povinností.

Do soutěže ji delegovaly předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková a Jana Hnyková. Marie Zeyvalová založila v Domově U Anežky základní odborovou organizaci, vedla ji k tomu nespokojenost zaměstnanců s vedením, báli se, aby měli na výplaty. Změna se povedla, ředitel opustil svůj post a ke spokojenosti zaměstnanců nastoupil nový.

Marie Zeyvalová má tři syny a nyní už také tři vnučky. Baví ji práce na zahradě, má kamarádky, s kterými se schází a věnuje se vnučkám, kterým se kvůli náročnému dění v zaměstnání nemohla věnovat. Je 33 let vdaná a manžel jí je velkou oporou.