Na veletrhu Minerály a drahé kameny budou v prodeji tisíce unikátů

Co kámen, to originál, neexistují dva stejné, a to platí také o autorských špercích. Veletrh Minerály a drahé kameny se uskuteční od 8. do 9. září na výstavišti PVA Expo Praha společně s mezinárodním veletrhem Sběratel.   

Akce zaměřená na minerály, drahé kameny, zkameněliny, autorské šperky a věci pro vlastní tvoření zahájí tradičně poprázdninovou veletržní sezónu. Oba veletrhy budou hostit na 230 vystavovatelů z několika desítek zemí, veletrhu Minerály a drahé kameny je vyhrazena na výstavišti samostatná hala.

Nebude chybět oblíbené oceňování a posuzování kamenů a šperků, donesených návštěvníky, nebo kvality drahých kovů, ze kterých jsou vyrobeny od znalců z Puncovního úřadu. Připraveny jsou také  dílničky pro děti i dospělé, na kterých si bude možné vyrobit vlastní drátovaný šperk. Povede je naše přední autorky drátěných šperků, která tvoří pod jménem Monsterance. 

Veletrh Sběratel je největším setkáním sběratelů ve střední a východní Evropě, kteří  zde mohou koupit poštovní známky, mince, medaile, bankovky, pohlednice, historické cenné papíry a další sběratelský materiál.

Souběžně s veletrhy Minerály a drahé kameny a Sběratel se v sobotu 9. září koná na výstavišti PVA Expo také akce zaměřená na sběratele gramofonových desek a hudebních memorabilií Vinyl & Stereo Expo.

Všechny akce lze navštívit na jednu společnou vstupenku. Stejně jako v minulých letech mají ženy a mládež do 18 let vstup na veletrhy zdarma.

Více informací na www.mineralyadrahekameny.cz.

Foto: archiv veletrhu