Ani málo, ani moc! Tak se kotví plechové střechy

Přívalové deště, prudký vítr nebo štědrá sněhová nadílka… Střecha toho zkrátka musí poměrně dost vydržet. Pro tu plechovou přitom nejsou nejrůznější rozmary počasí žádný problém, stačí si pohlídat správné provedení její montáže. „U plechových střech je zásadní správná technologie jejich ukotvení. To se většinou provádí provrtáním šroubů skrz krytinu do nosného podkladu.

SATJAM má k tomuto účelu systémové samovrtné šrouby opatřené pryžovým EPDM těsněním. Pro patřičné utěsnění prostupu je klíčové správné utažení šroubu, nesmí to být ani málo, ani příliš, aby nedošlo k deformaci těsnicí podložky. Při správném utažení se těsnění roztáhne o asi jeden milimetr přes okraj podložky. Takto je zajištěno trvalé utěsnění prostupu bez nutnosti dalšího utahování. Před ukotvením je také nutné odstranit ochrannou fólii, kterou je krytina z výroby opatřena,“ vysvětluje Petr Tureček, produktový manažer společnosti SATJAM, předního českého výrobce plechových střech. U plechových střech zkrátka stačí zvolit krytinu od spolehlivého výrobce, který má pro jejich pokládku systémové a dlouhodobě funkční řešení.

SATJAM

Společnost SATJAM, s.r.o. je přední český výrobce lehkých plechových střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů, profilů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví. Společnost klade důraz na výrobu kompletních střešních systémů s důrazem na jejich funkčnost, kvalitu a přijatelnou cenu. Na českém trhu působí od roku 1995 a je držitelem ocenění ČESKÁ KVALITA – OSVĚDČENO PRO STAVBU. Více na www.satjam.cz.