Tahákem přerovského jazzového festivalu bude americký zpěvák Ray Greene

V rámci evropského turné vystoupí americký hudebník Ray Greene na několika koncertech v Česku včetně vystoupení na 40. ročníku Československého jazzového festivalu v Přerově. Jeho koncert se odehraje v programu Festivalového prologu ve čtvrtek 12. října v 19.30 hodin v sále Městského domu v Přerově.

Rey Greene se narodil a vyrůstal v Georgii obklopen hlubokými hudebními tradicemi gospelu, blues, soulu a R&B. V tomto jedinečném prostředí rozvinul svůj velký talent zpěváka a trombonisty, a také nasál duchovní rozměr této hudby a vášeň pro živé vystupování. Brzy se začal prosazovat na americké scéně a v průběhu času vystupoval a nahrával ve studiu s takovými velikány, jako jsou Aretha Franklin, Isley Brothers nebo Natalie Cole.

Zásadním způsobem se také podílel na tvorbě proslulé soul-funkové skupiny Tower Of Power a v posledních dekádách se stal klíčovým členem a hlavním mužským zpěvákem v kapele kytarové legendy Carlose Santany!

Nyní na svém novém albu s názvem Stay Ray Greene předvádí strhující hudební umění a do kolekce hluboce osobních a emocionálně písní vložil své srdce, duši i výjimečné pěvecké a instrumentální schopnosti.

Kapela hraje v sestavě: Ray Greene – voc, trb; Reggie Washington – b; Jonas Vogelsang – g, voc; Alex Bernath – dr; Jhonson Francois – keys.

Robert Rohál

Foto archiv Roberta Rohála