Eva Primus Kovandová si uvědomuje, že zdraví je klíčovou podmínkou kvalitního života

Eva Primus Kovandová je velmi aktivní ženou, která je devizou v každém projektu, do kterého se zapojí. Jedním z posledních velkých počinů je Konference Prevence - půl zdraví, která se uskuteční 14. listopadu v EMPIRE HALL ve  Slovanském domě v Praze. Hlavním cílem je nabídnout veřejnosti ucelené informace o důležitosti preventivní zdravotní péče, jejích segmentech, možnostech a dostupnosti.

70 procent občanů ČR ve věku nad 60 let má alespoň jednu chorobu, která zásadním způsobem snižuje kvalitu jejich života.

Jste velice aktivní žena, co Vás ale přimělo uspořádat konferenci o prevenci?

Vzhledem k tomu, že se pohybuji mezi podnikateli a není to tak dlouho jsme si zažili pandemii covidu-19, která ohrožovala nejen spoustu lidí, ale i společností, uvědomila jsem si, že zdraví je klíčovou podmínkou nejen kvalitního života ale rovněž úspěšného podnikání. Týká se jak podnikatelů samotných, tak i jejich zaměstnanců, kterých je navíc v řadě oborů nedostatek. Důraz na prevenci a předcházení zdravotních problémů je tak pro podnikatele smysluplný i z ekonomického hlediska.

Dále mě motivovala i touha pomoci lidem získat přístup k informacím, odborným názorům a nástrojům, které jim umožní aktivně se podílet na péči o vlastní zdraví. Proto jsem se rozhodla uspořádat tuto konferenci a poskytnout platformu pro sdílení znalostí a inspirace v oblasti prevence a zdraví.

Co je hlavním cílem konference?

Primárním smyslem akce je nabídnout veřejnosti informaci o významu preventivní zdravotní péče, jejích segmentech, možnostech a dostupnosti. Odborníci ve svých vystoupeních upozorní na největší rizika a nabídnou recepty na to, jak jim lze v rámci prevence předcházet.

Proč si myslíte, že by měli lidé přijít na konferenci?

Konference bude hostit řadu odborníků a specialistů v oblasti zdraví a prevence. Účastníci budou mít příležitost získat aktuální a důležité informace o tom, jak si udržet a zlepšit své zdraví. To může znamenat prevenci vážných onemocnění a zlepšení celkového kvalitního života. Účastníci se mohou nechat inspirovat a motivovat k tomu, aby začali investovat do svého zdraví. Během konference budou moci položit otázky odborníkům a diskutovat s nimi.

V neposlední řadě konference bude také skvělou příležitostí k navázání kontaktů s lidmi sdílejícími stejný zájem o zdraví a prevenci. Účastníci se mohou inspirovat nejen vzájemnými příběhy a zkušenostmi, ale i navázat na obchodní spolupráci.

Program je velmi pestrý a budete mít jistě mnoho povinností v rámci konference, ale jakou přednášku si nechcete nechat utéct vy sama?

Máme pozvané opravdu kapacity ve svých oborech, takže bych si ráda poslechla všechny přednášky. Nevím, jestli to vzhledem k organizačním povinnostem stihnu, ale rozhodně si nenechám ujít informace týkající se péče o mentální zdraví. To totiž považuji za naprosto zásadní podmínku dobrého života i zdravotní prevence.

Mentální zdraví hraje klíčovou roli k našemu celkovému zdraví a pohodě. Je to téma, které je stále častěji podceňováno, a přitom má vliv na náš fyzický stav, produktivitu, mezilidské vztahy a samozřejmě také na business. 

Mohou se návštěvnici v rámci doprovodného programu ještě těšit i na něco, co i Vás těší?

Účastníci získají nejen cenné informace, ale budou zároveň moci absolvovat řadu bezplatných vyšetření a testů, které můžou odhalit zdravotní problémy různého druhu. I kdyby byla během vyšetření odhalena pouze jedna příčina nemoci, kterou bychom mohli začít řešit včas, má to smysl.

V neposlední řadě, a to mě osobně vždy velmi těší, bude konference skvělou příležitostí k navázání nových kontaktů, interakci a sdílení zkušeností i inspirace.