K narození první dcery dostala od svého dědečka sepsané paměti, které byly velmi inspirující

Monika Kopřivová, máma tří dětí (20, 16, 9), je vystudovaná doktorka farmacie, která původně pracovala v lékárně. Po narození první dcery dostala od svého téměř devadesátiletého dědečka sepsané paměti, a to ji inspirovalo k nápadu, že by bylo hezké, kdyby takovou kroniku mohl sepsat každý prarodič. Hledání kořenů, genealogie a rodinná historie je téma, které zajímá stále více lidí.

V roce 2013 připravila první dvě knížky a sama je také vydala. První nese název Babičko, vyprávěj a druhá Dědečku, vyprávěj. Jsou to otevřené knížky pro zaznamenání vzpomínek od dětství po současnost. V České republice se staly bestsellerem, Monice se navíc podařilo knihy vydat i v dalších zemích Evropy, takže dnes najdete knížky Babičko vyprávěj a Dědečku, vyprávěj, ale u řadu dalších titulů na Slovensku, ve Francii, ve Španělsku, v Německu, v Itálii či v Polsku. Knížky, které se všude těší velké oblibě, byly dosud publikovány v devatenácti zemích světa včetně jihoamerického Chile, letos navíc vycházejí v Dánsku, Slovinsku a Srbsku.

Souběžně s prvními knížkami založila Monika vydavatelství Babičkářství, které od svého vzniku přináší zajímavé a hezké dárkové knihy pro prarodiče, a také Familium, které nabízí smysluplné tituly pro celou rodinu. Mezi nejznámější tituly vydavatelství patří Strom života naší rodiny, Naše výlety, Jak rostu, Velká kniha vánočních detektivek a záhad, Cestuj nebo společenská hra Jak to tenkrát bylo? a řada dalších. Ty nejoblíbenější postupně vycházejí i v dalších zemích světa.

Letos uvádí na český trh hned několik nových titulů. První z nich je dlouho očekávaná stolní hra Devadesátky, vzpomínková party hra určená všem, prožili devadesátky. Díky této hře si připomenete nejzajímavější momenty divokých a nespoutaných devadesátek.

Velká kniha detektivek – zdánlivě nemožné zločiny je dárková kolekce detektivních příběhů o zdánlivě nemožných a neproveditelných zločinech. Představuje dvacet povídek od nejslavnějších světových autorů jako je Agatha Christie, Stephen King, Edgar Allan Poe, Erle Stanley Gardner, Sir Arthur Conan Doyle a mnoho dalších v atraktivním podání a s originálními ilustracemi.

Bible vína – mistrovský průvodce vínem je kniha, která se díky svému jednoduchému přístupu k poznávání vína stala světovým bestsellerem. Letos poprvé mají možnost tuto knihu získat i čtenáři v České republice. Bible vína nabízí všechny důležité informace o víně podané unikátní přehlednou a srozumitelnou formou s unikátní infografikou. Knihu využívají jak experti a someliéři, tak i nadšení fanoušci vína po celém světě.

Sada vykládacích tarotových karet Kočky vládnou světu je krásným dárkem pro všechny, kteří se chtějí naučit umění tarotu. Tarotové karty jsou po staletí nástrojem sebepoznání Součástí dárkového balení s originálními ilustrovanými kartami s tématikou koček je i průvodce s návody a podrobnými výklady tarotu. Karty jsou tak vhodné jak pro začátečníky, tak i pro pokročilejší nadšence.

Všechny tituly najdete na portálu www.familium.cz, který nabízí zajímavé, originální a smysluplné dárky pro celou rodinu a www.babickarstvi.cz  (tak jako pro děti hračkářství :-), které je místem, kde se dají zakoupit zajímavé a milé dárky pro babičky a dědečky. Koncepce portálu vychází ze skutečných potřeb seniorů, a kromě knížek nabízí i další dárky, které pomáhají babičkám a dědečkům zlepšit kvalitu života. Oba portály mají v České republice přes 160.000 zákazníků a jsou velmi pozitivně hodnoceny především netradičním obsahem, osobním přístupem a atmosférou.

Všechny tituly zakoupíte také u všech dobrých knihkupců.