Jubilejní Caravaning Brno nabídne o pavilon více

Poznávání nových krajů, aktivní dovolená s rodinou či přáteli nebo relaxace v přírodě, daleko od civilizace. Ať už je důvod pro vaše cestování s karavanem jakýkoliv, určitě byste neměli vynechat brněnskou výstavu CARAVANING BRNO. Patří totiž mezi nejvýznamnější akce svého druhu v České republice a má svoji nezaměnitelnou atmosféru.  Na ploše 18.000 m2 plochy nabízí každoročně kompletní přehlídku obytných automobilů i karavanů včetně příslušenství a vybavení, zkrátka vše, co k cestování po vlastní ose patří. I to je důvod, proč sem vždy na podzim zamíří téměř 25 tisíc návštěvníků se zájmem o cestování a kempování. Letošní jubilejní dvacátý ročník bude ještě větší, než ty předchozí a nabídne další pavilon, zaměřený na dobrodružství v přírodě.

Adventure Hall G1 pro dobrodružné cestování

Bývá tradicí, že výstava vždy obsadí dva největší pavilony P a F brněnského výstaviště. Letos se k nim přidá ještě hala G1! „Třetí pavilon, zvaný „Adventure Hall“, bude připraven zejména pro návštěvníky, co rádi cestují mimo pohodlí kempů a třeba si i rádi své čtyřkolové miláčky upravují pro individuální potřeby. Pozorovali jsme tento trend už při předchozím ročníku, a proto jsme se rozhodli jej podpořit,“ uvádí manažerka výstavy Simona Křečková. Podle jejích slov se také nabídka tradičních obytných aut a karavanů v letošním roce viditelně rozšíří o offroad karavany, minikaravany, vestavby, nástavby a stále oblíbenější střešní autostany. A samozřejmě nebude chybět sortiment příslušenství a vybavení potřebného pro dobrodružné cestování v přírodě, za každého počasí. V pavilonu G1 bude probíhat navíc doprovodný program zahrnující oblíbené cestopisy, rozhovory s cestovateli, rady a tipy pro kutily. Dobrým tématem bude také Příprava na cestování s dětmi.

Haly P a F plné značek včetně prémiových

Milovníci prémiových značek najdou své favority tradičně v pavilonu F, kde se v plném lesku opět představí zejména luxusnější obytné automobily a karavany. V Hale P pak bude zcela obsazeno obytnými vozy a karavany nejrůznějších známých značek, od menších kompaktních až po automobily a přívěsy pro mnohočetné rodiny. Výběr bude opravdu jak designů, tak i vybavení nejmodernějšími technologiemi. Hala P bude hostit také vystavovatele s příslušenstvím a doplňky pro kempování, bez kterých už si život s karavanem nedovedeme představit. Prezentovat se zde budou také kempy a regiony tuzemské i zahraniční, takže návštěvník získá přehled, kam a za jakých podmínek může s obytným vozem vyrazit. Pro inspiraci budou připraveny na pódiu cestovatelské přednášky a pro podporu jako vždy technické poradenství.  

Tradiční stálice veletrhu nebudou chybět, doplní je nové firmy

A na jaké značky konkrétně se můžeme těšit? Nebudou chybět tradiční vystavovatelé jako  

Auto Bayer, Az- servis, Caravan Centre Moravia, Caravan Centrum Pardubice, CARAVAN Plus, Caravan Metropol, Centrum Moravia, CWN (CampingWorld Neugebauer), Karavan Travel, Top Trade a mnoho dalších. Nově se na veletrhu budou prezentovat firmy jako např. BM Box, FullVans, Karavany Lubná, Komaniac nebo Reka karavany.  Kromě nových vozů a karavanů se mohou návštěvníci i tento rok těšit na příležitost pořídit si něco dostupnějšího, zánovního. Součástí veletrhu bude totiž opět oblíbený bazar karavanů. Všem karavanistům pak přijde jistě vhod Caravan Park, tedy parkovací místo v areálu pro všechny přátele a návštěvníky veletrhu!