Dárek, který zahřeje u nohou i od srdce

Nadační fond Seňorina realizuje několik osvětových projektů, které pomáhají lidem s Alzheimerovou nemocí, jejich blízkým a pečujícím prožít ještě radostný čas. Nyní spustil svůj e-shop s Aloisovými ponožkami na podporu pečujících o lidi s Alzheimerovou nemocí.

Jedním z podpůrných projektů jsou charitativní Aloisovy ponožky, které nesou jméno po lékaři Aloisi Alzheimerovi. V páru je každá jiná, protože hledat a najít knihu v lednici, mít každou botu či ponožku jinou a neumět se správně obléknout, je pro lidi trpící Alzheimerovou chorobou normální.

Do projektu se každý rok zapojují podporovatelé z řad známých osobností - režisér Jan Hřebejk, herečky Činohry Národního divadla: Kateřina Winterová, Martina Preissová, Taťjana Medvecká, Jana Stryková, herec Patrik Děrgel, herci Divadla na Jezerce - Petr Vacek, Patricie Pagáčová, Jan Hrušínský a další. Kromě mnoha vzorů od návrhářky Ivy Neumannové ze SocksInBox, už třetím rokem navrhla vlastní vzory Aloisových ponožek také herečka Kateřina Winterová. Kvalitní bavlněné ponožky se vyrábí v České republice a balí se v chráněné dílně, kde pracují lidé se zdravotním postižením.

Z každého zakoupeného páru ponožek jde 120 Kč přímo na sbírkový účet, ze kterého je podporováno odlehčovací Centrum Seňorina a ostatní projekty na pomoc pečujícím.