Ivana Jirešová tráví Vánoce tak, aby se nikdo neuštval

Herečka Ivana Jirešová přiběhla na slavnostní zahájení první pražské výstavy betlémů neziskové organizaci Integrace 3P, z.s. do Rybné ulice 24 rovnou po představení z Divadla Broadway, kde hrála v muzikálu Okno mé lásky. Vánoce prý miluje.

„Vánoce jsou pro mě nejkrásnější svátky. Mohou za to rodiče. Táta nás dlouho držel v tom, že Ježíšek opravdu přiletí. Tradice se u nás hodně držely. Je mi 47 let a určitě tak 45x jsem byla na Vánoce u nás v Písku, v mém rodišti. Chodíme pro Betlémské světlo, s přáteli jdeme na svařák. Když byla dcera malá, jezdili jsme na Hlubokou do vánoční zoo. Mám ráda vánoční vůně a celou tu atmosféru. Je to nádherný svátek,“ popsala Ivana Jirešová, jak prožívá Vánoce.

Už druhý rok budou Vánoce Ivany Jirešové trošku jiné. „Letos, stejně jako loni, si na svátky pronajmeme dům, kde už jsou Vánoce zařízené. My si akorát přivezeme jídlo. A pak si už jen užíváme. Je tam bazén, sauna, každý má i své soukromí. Můžeme si odpočinout nebo trávit čas společně. Všichni si to užijí a hospodyňka není uhnaná,“ prozradila tak trochu recept na to se dají také strávit Vánoce a nikdo se neužene.

A jaké dárky udělaly herečce obzvlášť velkou radost? „Jako malá holka jsem dostala panenku, miminko Jitušku. A pak od svého prvního kluka svůj první mobilní telefon. Najednou zazvonil pod stromečkem, to byla totální bomba. Dneska se na dárcích domlouváme. Se svojí dcerou určitě a rodičům spíš zajistím nějaký zážitek,“ zavzpomínala s trochou nostalgie. Ještě, než se u Ivany Jirešové rozsvítí vánoční stromeček, čekají ji divadelní představení, a hlavně vánoční koncerty. Jako například ten v České Skalici, který pořádá David Novotný. „Mám koledy ráda, babička je nádherně zpívala. Zazpívám 4 písně a pak „Cestu ušlapanou“, to je moje srdcovka, ta musí zaznít.“  

Slavnostního zahájení se zúčastnila také legendární hlasatelka Saskia Burešová herečka Ivana Jirešová, módní návrhářka Alena Wilson a zpěvák Josef Vágner.