Ondřej Moravec láká na skialp, běžecké lyžování či laserovou biatlonovou střelnici.

Biatlonista Ondřej Moravec přivezl v roce 2014 ze Zimních olympijských her ze Soči dvě stříbra a jeden bronz a nebyl to jediný úspěch, který má na svém kontě. Je také Mistrem světa ve štafetě a v roce 2013 vyhrál ve Světovém poháru individuální závod s hromadným startem v norském Hollmenkolenu. Letos na jaře sepo letech tak nějak vrátil k biatlonu, trénuje děti v klubu v Letohradě a pomáhá juniorské reprezentaci s tréninkem. Premiérově ho můžete potkat na brněnské festival Life!, sice trochu u trochu jiného sportu, ale i ten má se sněhem hodně společného.

Ondřeje Moravce najdete v aréně SKI365 v pavilon F, kde je skialp, běžecké lyžování a laserová biatlonová střelnice. Zajímá vás, zda něco potřebujete mít s sebou, pokud byste si chtěli vyzkoušet všechny jmenované disciplíny? „Ne všechno tam samozřejmě dostanou na místě: lyže, boty, pásy, běžky, boty, hůlky, je tam všechno připravené. Mohou si z toho udělat takový víceboj,“ potvrzuje s nadšením úspěšný biatlonista, kterého v aréně SKI365 zastihnete po všechny Life! dny, tedy až do neděle. Chcete-li se s olympijským medailistou potkat, tak neváhejte a navštivte pavilon F, kde se „sněžná“ arena nachází.

Life!, až do letošního roku nebyl nikdy v hledáčku tohoto vynikajícího sportovce, ale je z celého festivalu opravdu nadšený. „Je to super akce a i to, že to není čistě festival jedné věci, ale že to zasáhne celou širokou veřejnost a nemyslím si, že jenom děti, ale i dospělé. Za mě to je rozhodně fajn záležitost,“ říká Ondřej Moravec.

Tak neváhejte a vydejte se na brněnské výstaviště i vy, vyzkoušejte si sporty, které obdivujete či je jen s respektem sledujete zpovzdálí.