Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem

Lokální suroviny dodají vašemu jídlu punc výjimečnosti. Pro naše recepty jsme proto zvolili produkty pyšnící se značkou Regionální potravina. Výrobky s tímto označením prochází pravidelnou kontrolou, díky čemuž si dlouhodobě udržují tu nejvyšší kvalitu. A kdy jindy si dopřát to nejlepší než právě v čase vánočním? 

Pro vytvoření skutečně nevšedního zážitku ze svátečních chvil jsme pro vás připravili slavnostní hlavní chod s tradičním nádechem. Lehký vídeňský salát stojí na svěžím přístupu a zejména na vynikajících bramborách. Doporučujeme vyzkoušet Supíkovické brambory ANTONIE, oceněné jako Regionální potravina pro rok 2023 v Olomouckém kraji. Tyto brambory jsou známé svou žlutou a čistou dužinou s jemnou konzistencí a vynikající lahodnou chutí.

K tomuto salátu perfektně ladí výtečný filet z uzeného pstruha od Jan Kolowrat – Krakowský. Pstruh je naložen ve speciálním solném láku a následně uzen v teplém kouři bukového dřeva, aby vynikla jeho jemná chuť. Poté je filetován tak, aby byl zbaven kostí a zůstal šťavnatý. Stačí ho jen krátce osmažit na pánvi.

Recept:

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 80 min.

Náročnost: *
Ingredience:

Postup:

  1. Důkladně omyjeme brambory, uvaříme je v osolené vodě do měkka a necháme je vychladnout.
  2. Necháme na pánvi zkaramelizovat cukr, přilijeme ocet a necháme ho odpařit.
  3. Poté přilijeme vývar, přidáme hořčici, divoké koření a vše spolu provaříme alespoň 20 minut.
  4. Hotový lák přecedíme a necháme vychladnout.
  5. Brambory i se slupkou nakrájíme na tenká kolečka, přidáme nakrájené okurky, cibuli, nasekaný kopr, listovou petržel a vše zalijeme lákem a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.
  6. Hotový salát necháme přes noc odležet.
  7. Bramborový salát podáváme s filetem z pstruha.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina