Kam za levnými potravinami v Praze?

Jezdit mnohdy desítky až stovky kilometrů , ušetřit pár stokorun a promarnit hodiny času proto, abyste nakoupili levnější potraviny či drogistické zboží, je už zbytečné. Stačí se totiž vydat do dvou míst v Praze, kde jsou prodejny na vysoké úrovni. Na Novodvorské na Praze 4 (vedle Alberta) a nově také v OC Krakov v pražských Bohnicích najdou zájemci potravinyvakci.cz. Plnohodnotné prodejny nabízejí vše, co běžný člověk do své domácnosti, ale nebo i firmy potřebuje. Od jídla, až po drogistické zboží.

„Přijďte se podívat, jak má vypadat obchod se skutečně lidovými cenami. Žádné „směšné maloobchodní ceny“, ani tlačenice na pokladnách u nás nenajdete. Přijďte se k nám přesvědčit, že nakupování může být i zábava. Zvlášť když u toho můžete ušetřit ještě nějakou tu kačku,“ říká managerka Potravinyvakci.cz Aneta Spilková. 

Nejenom máslo, jogurty, další mléčné výrobky, ale luštěniny, zeleninu, ovoce, maso, ale i sladkosti nebo drogistické a hygienické zboží. To vše najdou zájemci, kteří nechtějí zbytečně utrácet. Ve velmi čistých, moderních prodejnách, kde je kromě jiného i příjemný personál, najdou vše, co potřebují.

„K nám chodí nakupovat jak maminky samoživitelky, senioři, tak ale i top manažeři a lidé z okolí. I ti, kteří nemají takzvaně hluboko do kapsy, naopak vítají, že zde mají kvalitní, pestrý sortiment, za odpovídající ceny a nemusejí zbytečně platit navíc,“ říká zástupkyně společnosti a dodává, že i oni jako firma bojují proti zbytečnému plýtvání potravinami. 

„Prodáváme kvalitní zboží, které je v naprostém pořádku, ale bez nás by s velkou pravděpodobností skončilo v odpadu. A to pouze kvůli neoriginálnímu obalu, blížícímu se konci datu spotřeby, logistickým problémům a podobně... Nákupem u nás šetříte nejen svoji peněženku, ale také naši planetu. Vždyť až ⅓ vyprodukovaného jídla se vyhodí nebo znehodnotí. Jen v rámci EU připadá na člověka každoročně 127 kg potravinového odpadu. Plýtvají se tak cenné zdroje a peníze, vznikají zbytečné skleníkové plyny a skládky se přeplňují,“ dodává Aneta Spilková. 

Zájemci o levné a kvalitní potraviny mohou navštívit uvedené prodejny, stejně jako web: www.potravinyvakci.cz, kde se po zaregistrování vždy dozvědí aktuální ještě více zvýhodněné nabídky. 

Foto: Potravinyvakci.cz