Netradiční Valentýn: Vyzkoušejte glamping nebo romantiku na zámku

Pokud přemýšlíte, čím překvapit svého partnera či partnerku na Valentýna, pak se můžete inspirovat tipy na netradiční ubytování. Zážitek a společně strávený čas je určitě tím nejlepším dárkem. Vydejte se do přírody a vyberte si některé z glampingových ubytování, užijte si romantiku na zámku nebo si společně odpočiňte při wellness pobytu.

Buďte součástí přírody, vyzkoušejte glamping

Zapomeňte na ruch města a vydejte se do přírody, díky glampingu, který originálně spojuje luxus a přírodu, se stanete její součástí. Přímo z postele můžete pozorovat hvězdné nebe, hru slunečních paprsků na vodní hladině, větve stromů, let ptáků nebo tiché padání sněhu. Zapomeňte na notebooky nebo televizní obrazovky a připravte se na ty nejhezčí obrazy opravdové přírody. Se svojí láskou si můžete užít společný čas například v  chatičce Ootoolno, která je zavěšená přímo na stromech tak, aby neomezovaly jejich růst. Není zde wifi, jen opravdová příroda všude okolo. Najdete tu vše, co potřebujete k příjemnému odpočinku. Ubytovat se můžete také u soukromého lomu v Hidden Retreat u Lipnice nad Sázavou. Malá dřevěná chatička se nachází přímo na vodní hladině a její součástí je i soukromá sauna. Forrest Garden Romance je pak dalším glampingovým rájem, který se nachází přímo pod korunami stromů. Zatopit si zde můžete v krbu a při poslechu praskání dřeva si užijete krásné výhledy do krajiny. Rocksky House zase nabízí přes den zážitek z okolní přírody a přes noc můžete pozorovat krásu hvězd.

Romantika na zámku a v klášteře

Užijte si romantiku v zámeckých apartmánech, díky kterým si budete připadat jako v pohádce. Ubytovat se můžete například na Zámku Žďár v barokní věži, bývalém zahradníkově domku nebo v mlýnu. Netradiční ubytování nabízí také Hotel zámek Valeč, můžete si užít noc v zámecké komnatě, nebo zvolit modernější pokoje. Celoročně je zde k dispozici také rozsáhlé wellness s devíti saunami a venkovními vyhřívanými bazény. Zavítat můžete také do Kláštera Želiv. Ubytování se zde nachází v barokní budově Opatství premonstrátského želivského kláštera, kde jsou zrekonstruovány historické pokoje, které dříve obýval opat a jeho hosté.

Nejen za skvělým jídlem

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem a skvělá večeře nebo oběd je vždycky dobrým nápadem. Nejen za gastronomickým zážitkem se vydejte do penzionu a restaurace JUST v Jimramově. Čeká vás trendy sezónní kuchyně a krásné prostředí zrekonstruovaného měšťanského domu v památkové zóně. Pokud vás lákají chutě Francie, pak je správnou volbou Bistrot de Papa. Prvotřídní oběd či večeři zde pro vás vykouzlí bývalý michelinský kuchař. V samém srdci Žďárských vrchů zavítejte na Statek Blatiny a užijte si skvělé jídlo a pak procházku krásnou přírodou.

Rozmazlete se ve wellness

Odpočiňte si při společné masáži nebo saunování, užijte si wellness pobyt, díky kterému se zrelaxuje vaše tělo i mysl. Za odpočinkem se vydejte do Resortu Svatá Kateřina, který se nachází v krajině, kde harmonie našla své jméno. Žádná auta, ticho a klid, jenom šumění stromů vlnících se ve větru. Zapomeňte na všední starosti! Čeká vás spousta procedur, zdravé jídlo a čistý vzduch.

Více tipů na nejen na valentýnskou dovolenou najdete na webu vysocina.eu