V Praze fanoušky Harryho Pottera čeká velkolepý koncertní zážitek

Celosvětově úspěšné turné spojující slavné filmové melodie se symfonickým orchestrem a promítáním celovečerního filmu míří po více jak 5 letech do Prahy.

Unikátní velkolepý koncert, který propojí ikonické filmové melodie Harryho Pottera pocházející z pera slavného skladatele Johna Williamse s Filharmoniky města Prahy, se uskuteční ve dvou koncertech již zítra 10. února 2024 v O2 Universum v Praze.

Jedinečná audiovizuální podívaná nabídne nejen dokonalý požitek z živé hudby umocněné podáním 90členného symfonického orchestru Filharmoniků města Prahy, v čele s dirigentem Ernstem van Tielem, ale umožní divákům znovu prožít kouzlo celého filmu Harry Potter a Kámen mudrců na velkém 16metrovém plátně ve vysokém rozlišení. Film bude navíc promítán s českým dabingem, díky němuž si i děti budou moci tento neopakovatelný zážitek naplno užít! Dokonalé a nepopsatelné propojení filmu, hudby a živého hraní symfonického orchestru se uskuteční už v únoru v Praze, hned ve dvou koncertech během jediného dne.

​„Máme obrovskou radost, že se série filmových koncertů o Harrym Potterovi opět vrací do České republiky a že českému publiku můžeme v Praze nabídnout tuto jedinečnou podívanou. I když samotný film známe téměř všichni, spojení s živým 90členným symfonickým orchestrem Filharmoniků města Prahy bude zážitkem z úplně jiné dimenze,“ říká Tibor Engler, producent českých koncertů a dodává, že koncerty budou 100% propojením filmu, hudby a živého orchestru v pravém slova smyslu. V rámci koncertů totiž poběží na plátně, zcela bez hudby, celý film s českým dabingem. A právě o hudbu se postará renomovaný orchestr Filharmoniků města Prahy.

​Unikátní série filmových koncertů Harryho Pottera tak opět vstupuje do České republiky, která patří k dalším 48 zemím, v nichž se tyto koncerty konají, a které od roku 2016 zhlédlo přes 3 miliony diváků. Pražské koncerty Harry Potter a Kámen mudrců in Concert navíc nabídnou i bohatý doprovodný program, který pořadatelé odtajní v nejbližších dnech.

Dirigent Ernst Van Tiel

Ernst van Tiel je proslulý dirigent, který si svým talentem, vášní a oddaností hudbě získal přízeň hudebních nadšenců po celém světě. Ernst van Tiel se narodil v Nizozemsku a jeho mimořádný zájem o hudbu a dirigování se projevil již v dětství. Jeho umělecká kariéra se postupně rozvíjela, až se stal jedním z nejuznávanějších dirigentů s mezinárodním renomé.

Studoval dirigování na Královské hudební akademii v Haagu, kde měl možnost učit se od zkušených pedagogů a dirigentů. Již během studií prokázal mimořádný talent a výjimečnou schopnost porozumět hudebním dílům a přenést jejich podstatu do interpretace orchestru.

Jeho profesionální kariéra začala vystupováním na různých pódiích a s orchestry po celém světě. Ernst van Tiel působil v mnoha hudebních žánrech, od klasiky až po moderní skladby, čímž si získal pověst všestranného a výjimečného dirigenta.