Surfování, rafting nebo kayak cross v centru Prahy. Areál Vlny Štvanice se 6. 4. otevírá široké veřejnosti

Surfování na říční vlně, rafting a kayak cross na kanále, e-foil a třeba paddleboardy na Vltavě... Toto a mnoho dalšího si budou moci vyzkoušet v sobotu 6. dubna návštěvníci velké celodenní akce v areálu Vlny Štvanice, který se tak po zimě otevírá do nové sezóny široké veřejnosti. Návštěvníky vedle všech těchto vodních aktivit v okolí celého ostrova čeká po celý den od 10 do 24 hodin například program pro děti, slackline a balanční hřiště, surfskate, cvičení, workshopy, dílna shapování prken, River Surf Bar, odpoledne a večer kapely i DJs. Od 17 hodin také proběhne debata o budoucí podobě ostrova za reprezentativní účasti politiků i architektů. Vstup do areálu Vlny Štvanice, který funguje mezi tenisovými kurty a skateparkem, je zdarma. Více informací a program na www.vlnystvanice.cz.

Debata Štvanice 2.0: Mapujeme budoucí tvář ostrova se od 17 hodin zaměří na rozvoj této rychle ožívající lokality. Architekt Radek Kolařík představí vizualizaci projektu renovace ostrova Štvanice. V následující diskusi se pak nad plány potkají Adam Zábranský - radní HMP pro rozvoj majetku, Lenka Burgrová - místostarostka MČ Praha 7, Tomáš Hanák - architekt za Vlny Štvanice se studií k vizualizaci domu Vln Štvanice.

„Po prvním roce fungování letos celý areál otevíráme široké veřejnosti. Chceme, aby se stal  další zastávkou a oživením tohoto ostrova uprostřed Prahy,” říká Martin Leskovjan, předseda spolku Vlny Štvanice, který loni na kanál nedaleko Florence přitáhl téměř 1 400 surfařů. „Máme také radost z toho, že se nám pro debatu o budoucím rozvoji a podobě ostrova Štvanice podařilo získat velmi reprezentativní zastoupení odpovědných osob,” dodává Leskovjan.

Hudební program obstarají Dan Vertigo, The Interlude, Sho Dawgs, Vanda a Šaty s vlečkou. Vedle výše zmíněných aktivit se zde dále představí například Pražskej serfovej klub, Surficata, Surfr, Hiko nebo Tambo.

Areál Vlny Štvanice touto akcí zahajuje letošní sezónu a otevírá se široké veřejnosti. Vedle možnosti surfování pro pokročilé i začátečníky zde bude celoročně fungovat půjčovna veškerého vodáckého vybavení, kurzy, dílna nebo River Surf Bar.

Spolek Vlny Štvanice je neziskovou organizací založenou vodáky a surfaři. Jejím cílem je prostor bývalé armádní tréninkové tratě proměnit na park vodních sportů přístupný pro veřejnost. Provozuje nejen river surfovou vlnu, ale i dráhu s divokou vodou. Zakladatel Vln Štvanice je slalomář Martin Leskovjan a jednou z hlavních duší projektu je i Jan Vondra, trenér reprezentace slalomářů. Jeho činnost je bez veřejných dotací v celé výši financována samotnými vodáky.

Vlny Štvanice opening - 6. dubna 2024, 10 - 24 hodin:

Kanál: rafting, kayak cross, ježdění atd.

Vlna: open sessions, Pražskej serfovej klub, Night ride

Open-air: aktivity pro děti, půjčovna paddleboardů, e-foil, slackline a balanční hřiště, stream z vlny, surfskate, Pražskej serfovej klub, Surficata, Hiko, Tambo, joga sunset session

Hudební program: Dan Vertigo, The Interlude, Sho Dawgs, Vanda, Šaty s vlečkou

Tělocvična: jóga, cvičení, prezentace Czech move, Vlny & Friends, Štvanice 2.0: Mapujeme budoucí tvář ostrova

Chill out: prezentace budoucnosti Loděnice od Tomáše Hanáka, videa a fotografie z loňského roku, tattoo session

Dílna: ukázka shapování prken

Debata Štvanice 2.0: Mapujeme budoucí tvář ostrova - 6. dubna 2024, 17 hodin                          

Program:

Prezentace: Radek Kolařík - vizualizace projektu renovace ostrova Štvanice

Debata: Adam Zábranský - radní HMP pro rozvoj majetku, Lenka Burgrová - místostarostka MČ Praha 7, Tomáš Hanák - architekt za Vlny Štvanice se studií k vizualizaci domu Vln Štvanice - Loděnice

Moderuje: Sabina Vosecká