Největší a nejstabilnější český veletrh starožitností ANTIQUE slaví jubilejní padesátku

Zájem o starožitnosti všeho druhu neustále roste a jaro 2024 symbolizuje pro veletrh starožitností ANTIQUE zlatý milník – krásné jubilejní 50. otevření. Je to jedinečná příležitost k prozkoumání aktuálních trendů na trhu s užitým uměním. Vzhledem k oslavě jubilea se nabídka stává ještě lákavější. Návštěvníci jsou zváni 18. – 21. dubna 2024 na Novoměstskou radnici v Praze, kde se sejdou nadšenci všech úrovní, od ostřílených sběratelů až po nováčky.

Veletrh nabídne to nejlepší z rukou renomovaných prodejců z Čech a Moravy. Tématem letošního ročníku jsou Skryté hodnoty starožitností – UDRŽITELNOST. Každý si zde přijde na své, ať už hledá nové kousky do sbírky, touží vhodně investovat, nebo vdechnout historické kouzlo svému domovu. Prodej bude zahrnovat to nejlepší z nabídky šperků, skla, porcelánu, keramiky, sběratelských mincí a bankovek, uměleckých obrazů, sošek, starožitných hodin, nábytku a dalších zajímavostí včetně historických zbraní. “Veletrh ANTIQUE vnímám jako oslavu našeho řemesla a oceňuji vysoké standardy, které si drží po dlouhá léta. I to je důvod, proč nebudeme chybět ani na tomto jubilejním ročníku,” vysvětluje Martin Cinolter, majitel rodinného starožitnictví Antique Cinolter, které působí na českém trhu od roku 1991.

Veletrh ANTIQUE je svého druhu jediný v České republice a stal se již tradicí. Pořádá ho Asociace starožitníků, a to dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Členy asociace nejsou jenom obchodníci se starožitnostmi, ale též majitelé soukromých galerií, antikvariátů, uměleckých aukčních síní, restaurátoři a soudní znalci. Pevné zásady asociace dodávají této akci na důvěryhodnosti a prestiži. I tomu největšímu laikovi poskytne akce jasný obraz o českém trhu se starožitnostmi, včetně základní orientace v jejich cenách.

Návštěvní hodiny:

  1. – 20. 4. 2024 | 10:00 – 19:00
  2. 4. 2024 | 10:00 – 17:00

Vstupné na den: 140 Kč

Důchodci a studenti: 90 Kč

VIP vstup po dobu všech 4 dní: 220 Kč

Více informací naleznete na: www.iantique.cz nebo https://antiquesprague.cz/cs/.

Nabídka Antique Cinolter:

ZLATÝ NÁHRDELNÍK/BROŽ SE SMALTY - PŘELOM 18. A 19. STOLETÍ

nz.009.24.03   55.000,-

Náhrdelník zhotovený ze žlutého 18karátového zlata. Při odepnutí řetízku lze středovou část nosit jako brož, a to buď s ověskem, nebo bez. Brož zdobí ruční malba bílými a světle modrými smalty. Drahé kameny zde zastupují broušené skleněné kamínky sytě růžové barvy. Vzhledem ke zpracování náhrdelník řadíme do časového období přelomu 18. a 19. století. Šperk nese mírné známky nošení, barevné smalty místy chybí. Zapínání řetízku je zacvakávací, pevně drží.

ZLATÁ BROŽ SE STAROBRUSNÝMI DIAMANTY

nz.118.23.09   30.000,-

Šperk z období kolem poloviny 19. století pravděpodobně původem z Prahy. Podélná brož s motivem dvojitého trojlístku ze žlutého 14karátového zlata (Au 580/1000) má matované plochy, v lince lehké gravírování, granulaci, do vzoru květin fasované diamanty o celkové váze 0,50 ct (dva starobrusné diamanty a třináct diamantových rout).

STŘÍBRNÁ MÍSA - NĚMECKO, KONEC 19. STOLETÍ

nz.050.22.09      28.000,-

Mísa na nožkách vyrobená ze stříbra, bohatě zdobená plastickým reliéfem v podobě rokají a květin. Značeno "W. Küster" a německými puncy. Krásná umělecko-řemeslná práce z konce 19. století ve stylu neorokoka.

POMNĚNKOVÁ VÁZA - MÍŠEŇ

nz.138.23.04      12.000,-

Porcelánová váza zdobená nádherně plasticky vyvedenými pomněnkami a zlacenými linkami pochází z produkce světoznámé německé porcelánky v Míšni.
Jedná se o model číslo 2780, tento konkrétní kus byl dle značení vyroben mezi lety 1924 a 1934.