Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Jako oslavu české módy a poctivého řemesla pořádá Agentura Verona ve spolupráci s Centrem kultury města Písek již 3. ročník Píseckého víkendu módy a designu, který připadne na 17. a 18. květen 2024. Na návštěvníky čeká zážitek v podobě módní přehlídky udržitelných oděvních značek a design marketu složeného z kvalitních výběrových produktů. Projekt si klade za cíl posílit viditelnost lokálních designérů tvořících dle principů udržitelnosti. Ambasadorkami letošního ročníku jsou vítězka StarDance Darija Pavlovičová a herečka Natálie Halouzková. Akci je možné do 4. května 2024 podpořit přes platformu Hithit.

Charakteristickým znakem Píseckého víkendu módy a designu je jeho odhodlání profilovat město Písek jako Mekku módy a designu. „Město Písek je historicky proslulé textilním průmyslem, proto dává smysl, aby se naše akce konala právě zde. Chceme návštěvníkům z celé republiky zprostředkovat živou esenci české zručnosti a řemesla,“ uvádí Veronika Poláková, majitelka pořádající Agentury Verona.

Písecký víkend módy a designu se jasně drží konkrétního konceptu, když říká ano TVŮRČÍMU NÁVRHÁŘSTVÍ, KVALITNÍM MATERIÁLŮM, INOVACI a zejména UDRŽITELNÉ VÝROBĚ! Patří to k jeho ideologii. A pro značky se stejnými hodnotami vytváří na české scéně prostor, kde se vzájemně mohou podporovat a spolupracovat, kde mohou být společně slyšet.

Alena Diva, CEO hlavního partnera projektu značky Reclar, preferuje udržitelnost i ve svém osobním životě a s radostí se rozhodla do tohoto projektu zapojit. "Jsme hrdými partnery PVMD, protože věříme, že móda a design mají moc inspirovat, propojovat a vytvářet společenství. Tato událost je pro nás příležitostí podpořit talent a přispět k rozvoji kreativity a módního průmyslu. Jsme nadšeni, že můžeme být součástí projektu plného inovace a vášně pro krásu.“

PROGRAM PVMD

Formát Píseckého víkendu módy a designu slibuje program rozvržený do dvou dnů.

O ten páteční se postará Fashion show konaná v Kulturním domě v Písku. Ta představí kolekce devíti udržitelně tvořících značek a designérů. Kolekci svých modelů zde představí návrháři Zoltán Tóth, Josefina Bakošová, Lucie Marim, On the Boat a Dominik Navrátil ve spolupráci se značkou kabelek VUCH. Dále se mohou diváci těšit na novinky od českých brandů - Machač, Big Bros. a Jamie Collection. Večerem provede Světlana Witowská. O hudební doprovod se postará ambasador značky Petrof Jan Veselý.

Sobotní program láká na výběrový Design Market. Návštěvníky jistě nadchne rozmanitá škála udržitelných produktů, které si budou moci i zakoupit – od textilu a šperků, přes přírodní kosmetiku a keramiku, až po hračky a bytové dekorace. Kromě toho budou mít možnost prozkoumat svět prémiové gastronomie, pro pány bude k dispozici barber Kňour, děti si užijí originální papírovou hernu pod záštitou značek Plojhar a Lunamies a všichni si vychutnají skvělý čas s rodinou v Palackého sadech. Program je zakončen koncertem skupiny WHATA?!.

Fashion Show:

17.5.2024 – od 19:30 v Kulturním domě v Písku,vstupné v předprodeji na www.centrumkultury.cz za 500 Kč, na místě za 650 Kč

Design Market:

18.5.2024 – od 10:00 do 20:00 v prostorách Palackého sadů,

vstup zdarma

Partneři PVMD 2024: Město Písek, Reclar, CKMP, Agentura Verona, Aspoň tohle, Jihočeská univerzita - Ekonomická fakulta, Kudyznudy.cz, Domácí hospic Athelas, Buqez, Nanovo, ASMP ČR, The Emerald, Make-Up Institute Prague, FAMO, HITHIT, Portu Galery, Authentic Beauty Concept, Lunafly, Lunamies, Moroccan Sense, AB Flowers, Albatros Media, AlmiAderm, CCC Shoes, Divadlo Bez Zábradlí, pivovar Elektrárna, Goodie, Hotel u Kapličky, Mattoni, studio OliOla, Salori, Scouteen Managament, The Lounge by Jan Těšík, Toyota Dolák, Vista Resort, VŠKK, Vuch, Wild & Coco, PR Parfums

Kampaň na Hithitu: https://www.hithit.com/cs/project/12672/pvmd-pomahej-s-nami-ceske-tvorbe-p-s-mame-snove-odmeny

Více informací naleznete na: www.pvmd.cz