Bylinkový kuskus s krůtí roládou je příjemným letním tipem

Kuskus je oblíbený po celém světě díky své rychlé přípravě a univerzálnosti, a tak nás napadlo pro vás připravit jeden  skvělý recept.

Ingredience

4 porce

Bylinkový kuskus:

  • 320 g kuskusu Menu Gold
  • 20 g mixu bylinek (bazalka, tymián, petrželová nať)
  • 60 ml olivového oleje na rozmixovaní bylin + 2 lžíce na kuskus
  • 320 ml kuřecího vývaru

Roládka:

  • 500 g krůtích prsou
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g sušených rajčat
  • Slunečnicový olej
  • Sůl
  • Pepř

Omáčka:

  • 50 g cibule
  • 20 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 250 ml kuřecího vývaru

Postup

  1. Kuskus smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, zalijeme dvojnásobným množstvím vroucího vývaru a na cca 8 minut přikryjeme pokličkou. Poté načechráme vidličkou a vmícháme rozmixované bylinky s olejem.
  2. Maso nakrájíme a přes potravinovou fólii rozklepeme. Poté osolíme, opepříme a naplníme mozzarellou a sušenými rajčaty. Pevně zabalíme do rolády (můžeme zpevnit potravinovým provázkem), potřeme olejem a na rozpálené pánvi zatáhneme ze všech stran. Opečené rolády vložíme do pekáčku a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 18 minut.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém másle zpěníme. Zaprášíme hladkou moukou, kterou zalijeme mlékem a vývarem a za stálého míchání provaříme. Po dopečení masa přidáme výpek a rozmixujeme dohladka.
  4. Před podáváním roládu nakrájíme a podáváme s bylinkovým kuskusem a omáčkou.