
Bylinkový kuskus s krůtí roládou je příjemným letním tipem
Kuskus je oblíbený po celém světě díky své rychlé přípravě a univerzálnosti, a tak nás napadlo pro vás připravit jeden skvělý recept.
Ingredience
4 porce
Bylinkový kuskus:
- 320 g kuskusu Menu Gold
- 20 g mixu bylinek (bazalka, tymián, petrželová nať)
- 60 ml olivového oleje na rozmixovaní bylin + 2 lžíce na kuskus
- 320 ml kuřecího vývaru
Roládka:
- 500 g krůtích prsou
- 200 g mozzarelly
- 100 g sušených rajčat
- Slunečnicový olej
- Sůl
- Pepř
Omáčka:
- 50 g cibule
- 20 g másla
- 20 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 250 ml kuřecího vývaru
Postup
- Kuskus smícháme se 2 lžícemi olivového oleje, zalijeme dvojnásobným množstvím vroucího vývaru a na cca 8 minut přikryjeme pokličkou. Poté načechráme vidličkou a vmícháme rozmixované bylinky s olejem.
- Maso nakrájíme a přes potravinovou fólii rozklepeme. Poté osolíme, opepříme a naplníme mozzarellou a sušenými rajčaty. Pevně zabalíme do rolády (můžeme zpevnit potravinovým provázkem), potřeme olejem a na rozpálené pánvi zatáhneme ze všech stran. Opečené rolády vložíme do pekáčku a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 18 minut.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozehřátém másle zpěníme. Zaprášíme hladkou moukou, kterou zalijeme mlékem a vývarem a za stálého míchání provaříme. Po dopečení masa přidáme výpek a rozmixujeme dohladka.
- Před podáváním roládu nakrájíme a podáváme s bylinkovým kuskusem a omáčkou.