Cizrnová pomazánka s kakaem a medem

Možná se vám zdá tento recept netradiční, ale pokud máte rádi zajímavé moučníky, tak tento rozhodně mezi ně patří.

Ingredience

4 porce

  • 120 g cizrny Menu Gold
  • 50 g kakaa
  • 80 g medu
  • 250 ml horké vody
  • Lžíce olivového oleje
  • Pečivo

Postup

  1. Cizrnu namočíme ideálně přes noc do studené vody a druhý den v nové vodě uvaříme do měkka. Scedíme, dáme na utěrku odpařit a odkapat.
  2. Poté přesuneme na plech a dáme péct na 200 °C na 30 minut. Opečenou cizrnu vložíme do mixéru, přidáme kakao, med, olej, zalijeme horkou vodou a rozmixujeme dohladka.
  3. Podáváme na pečivu ke snídani nebo svačině.