
Připravte si podzimní hřejivou polévku podle receptu ambasadorů Miele, Lubojatzky Couple
Foodbloggeři a influenceři Lubojatzky Couple, ambasadoři značky Miele, přinášejí recept na polévku, která vás spolehlivě zahřeje v sychravých dnech. Podzim je sezónou zemitých chutí a hřejivých pokrmů, které nás provázejí chladnějšími měsíci roku. Právě takovou specialitu připravili známí foodbloggeři a ambasadoři Miele – manželé Pavlína a Martin alias Lubojatzky Couple. Jejich podzimní fazolová polévka kombinuje tradiční české chutě s moderním přístupem ke gastronomii.
Zahřejte se s chutí podle Lubojatzky Couple
Připravte si polévku, která vás zahřeje nejen fyzicky, ale i na duši. Obsahuje fazole, pórek, kadeřávek a je ochucená zauzenou mletou paprikou a tvrdší paprikovou klobáskou. Právě tyhle ingredience jí dodávají autentický chalupářský charakter.
Tip: Pro pohodovou atmosféru si zapalte svíčku, nalijte skleničku vína nebo si dejte horký čaj a pusťte se do vaření.
Suroviny (4 menší porce):
- 100 g tvrdé paprikové klobásky
- 1 PL olivového oleje
- 1 střední žlutá cibule
- 1/2 pórku (ponechte si 1 list na bouquet garni)
- 3 stroužky česneku
- 2 ČL mleté uzené papriky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 plechovka červených fazolí
- 3 větvičky tymiánu
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 střední sušený bobkový list
- 1 hrst kadeřávku
- sůl a pepř dle chuti
- focaccia na servírování
Příprava krok za krokem:
Příprava surovin:
Nakrájejte tvrdou paprikovou klobásku na menší kousky. Nakrájejte žlutou cibuli najemno. Zbavte pórek zelených listů, překrojte ho napůl a nakrájejte na tenká kolečka, jeden 10 cm dlouhý list si ponechte.
Vytvořte bouquet garni: Do listu pórku vložte bobkový list, větvičky tymiánu a rozmarýnu. Zabalte a svažte potravinářským provázkem. Oloupejte a nastrouhejte česnek najemno.
Příprava polévky:
Nalijte do hrnce olivový olej a na středním výkonu lehce orestujte klobásku. Přidejte cibuli s pórkem a restujte 5 minut, dokud nezačne zelenina zlátnout. Přimíchejte česnek a nechte minutu rozvonět.
Zasypte povrch mletou uzenou paprikou, promíchejte a po půl minutce ihned zalijte vývarem. Přidejte scezené fazole a bouquet garni. Přiklopte pokličkou.
Vaření:
Vařte polévku na středním varu 30 minut, aby se chutě dobře propojily. Přidejte 15 minut před koncem vaření propláchnutý a nakrájený kadeřávek.
Finální úprava a servírování:
Vyjměte bouquet garni a servírujte s opečenými plátky pečiva (focaccia).
O ambasadorech Miele - Lubojatzky Couple
Lubojatzky Couple patří mezi respektované foodbloggery a influencery v České republice. Jako ambasadoři značky Miele pravidelně testují a prezentují možnosti prémiových spotřebičů v každodenním provozu domácnosti. Jejich recepty kombinují tradici s moderními technologiemi a jsou známé pro svou dostupnost i pro domácí kuchaře.
Recept se svolením Lubojatzky Couple – www.lubojatzkycouple.cz, @lubojatzky_couple.