Připravte si podzimní hřejivou polévku podle receptu ambasadorů Miele, Lubojatzky Couple

Foodbloggeři a influenceři Lubojatzky Couple, ambasadoři značky Miele, přinášejí recept na polévku, která vás spolehlivě zahřeje v sychravých dnech. Podzim je sezónou zemitých chutí a hřejivých pokrmů, které nás provázejí chladnějšími měsíci roku. Právě takovou specialitu připravili známí foodbloggeři a ambasadoři Miele – manželé Pavlína a Martin alias Lubojatzky Couple. Jejich podzimní fazolová polévka kombinuje tradiční české chutě s moderním přístupem ke gastronomii.

Zahřejte se s chutí podle Lubojatzky Couple
Připravte si polévku, která vás zahřeje nejen fyzicky, ale i na duši. Obsahuje fazole, pórek, kadeřávek a je ochucená zauzenou mletou paprikou a tvrdší paprikovou klobáskou. Právě tyhle ingredience jí dodávají autentický chalupářský charakter.

Tip: Pro pohodovou atmosféru si zapalte svíčku, nalijte skleničku vína nebo si dejte horký čaj a pusťte se do vaření.

Suroviny (4 menší porce):

  • 100 g tvrdé paprikové klobásky
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 střední žlutá cibule
  • 1/2 pórku (ponechte si 1 list na bouquet garni)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ČL mleté uzené papriky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 3 větvičky tymiánu
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1 střední sušený bobkový list
  • 1 hrst kadeřávku
  • sůl a pepř dle chuti
  • focaccia na servírování

Příprava krok za krokem:
Příprava surovin:

Nakrájejte tvrdou paprikovou klobásku na menší kousky. Nakrájejte žlutou cibuli najemno. Zbavte pórek zelených listů, překrojte ho napůl a nakrájejte na tenká kolečka, jeden 10 cm dlouhý list si ponechte.

Vytvořte bouquet garni: Do listu pórku vložte bobkový list, větvičky tymiánu a rozmarýnu. Zabalte a svažte potravinářským provázkem. Oloupejte a nastrouhejte česnek najemno.

Příprava polévky:
Nalijte do hrnce olivový olej a na středním výkonu lehce orestujte klobásku. Přidejte cibuli s pórkem a restujte 5 minut, dokud nezačne zelenina zlátnout. Přimíchejte česnek a nechte minutu rozvonět.

Zasypte povrch mletou uzenou paprikou, promíchejte a po půl minutce ihned zalijte vývarem. Přidejte scezené fazole a bouquet garni. Přiklopte pokličkou.

Vaření:
Vařte polévku na středním varu 30 minut, aby se chutě dobře propojily. Přidejte 15 minut před koncem vaření propláchnutý a nakrájený kadeřávek.

Finální úprava a servírování:
Vyjměte bouquet garni a servírujte s opečenými plátky pečiva (focaccia).

O ambasadorech Miele - Lubojatzky Couple

Lubojatzky Couple patří mezi respektované foodbloggery a influencery v České republice. Jako ambasadoři značky Miele pravidelně testují a prezentují možnosti prémiových spotřebičů v každodenním provozu domácnosti. Jejich recepty kombinují tradici s moderními technologiemi a jsou známé pro svou dostupnost i pro domácí kuchaře.

Recept se svolením Lubojatzky Couple – www.lubojatzkycouple.cz, @lubojatzky_couple.