Od REASON k ASK4: Jan Horák otevírá moderní bistro

Po úspěchu s restaurací REASON, která patří k nejvýraznějším fine dining konceptům v Česku, přichází šéfkuchař Jan Horák s dalším projektem. V novém centru Prahy – Masaryčce – otevírá ASK4, stylové lifestyle bistro, které je s Reasonem přirozeně propojeno, ale nabízí uvolněnější zážitek dostupný každý den.

ASK4 spojuje poctivost, kreativitu a styl. Je to místo, kam si zajdete na skvělou snídani, obědový speciál nebo all day menu dokonale vyvažující comfort food s nápaditostí.

V ASK4 najdete domácí pekárnu i cukrárnu, kávu z lokální rodinné pražírny a suroviny od farmářů, kteří sdílejí stejné hodnoty kvality, čerstvosti a udržitelnosti. Každý detail – od jídla přes design až po atmosféru – je promyšlený. ASK4 není jen o jídle, ale o zážitku.

Jednoduché věci, udělané dobře

ASK4 staví na stejných hodnotách jako REASON: čerstvost, kvalita, lokální suroviny a kreativní twist na světovou i českou klasiku. Místo degustačních menu zde hosty čekají snídaně od brzkého rána, obědy, odpolední menu i víkendový brunch – vždy s důrazem na poctivé suroviny, precizní přípravu a přirozený cit pro detail.

„ASK4 je o jednoduchosti. Děláme věci, které všichni znají – jenom udělané opravdu dobře. S extra citem, s kvalitními surovinami a s respektem k chuti,“ říká Jan Horák.

Na denním menu se tak objevují pokrmy jako fish & chips z českého kapra v dokonale křehkém těstíčku nebo uzená krkovice s bramborem a křenovou omáčkou – klasika, která má chuť i styl. Postupně se koncept rozšiřuje i o lehce mezinárodní směry inspirované Dánskem, které má celý tým v srdci. „Jsme trochu dánofilové. Zkoušíme třeba dělat smørrebrød – dánské obložené chlebíčky – v kombinaci s českou chutí. Jednoduché, ale dotažené,“ doplňuje šéf.

https://www.instagram.com/ask4_masarycka/

Newyorský duch & celodenní provoz

ASK4 je pekárna, cukrárna, bistro, kavárna, vinárna i bar v jednom – prostě místo, kde se dá žít celý den. Inspiruje se energií New Yorku, kde se kvalitní jídlo a příjemná atmosféra potkávají za jakéhokoliv denního času.

Otevírá už v 7:00 ráno jako jedno z prvních míst v Masaryčce. Nabízí snídaně, kávu s sebou, domácí tapioca pudinky, ovesné kaše, jogurty, croissanty a spoustu dalšího.

V poledne se bistro mění v živé městské místo s obědy a kreativním denním menu, podvečer pak plynule přechází do uvolněného rytmu s vínem a dezerty.

Tým s podpisem

Head Chefem bistra je Jonáš Slusarius, kapitán juniorského národního týmu kuchařů. Pod jeho vedením ASK4 nabízí jídlo, které zaujme stejně poctivou chutí jako moderním stylem.

ASK4 má vlastní tým cukrářů, kteří tvoří originální dezerty, plněné croissanty i sladké pečivo přímo na místě. Každý má osobitý styl a specializaci – od monoporčních dezertů přes tradiční pečivo až po talířové dezerty. Nabídka je díky tomu pestrá, neustále se obměňuje a sdílí stejnou filozofii: poctivost, estetiku a chuť.

Víkendový brunch & Brunch & Beats

Sobota v ASK4 patří brunchi – pestrému, hravému a skvělému menu, které potěší milovníky pomalého víkendového stolování. Jednou za měsíc se ASK4 promění v malý New York: Brunch & Beats přináší živý DJ set, pulzující atmosféru a flying brunch servis, díky kterému ochutnáte úplně všechno.

„Chceme, aby brunch nebyl jen o jídle, ale o náladě. Aby to bylo místo, kde se lidé potkají, poslechnou hudbu a začnou víkend s úsměvem,“ říká Horák.

V ASK4 hosté najdou:

  • Každodenní nabídku od pondělí do pátku (7:00–20:00): snídaně, obědy, allday menu
  • Sobotu ve znamení brunch & all day menu
  • Originální pult s pečivem a dezerty – od (pře)plněných croissantů po dorty, vždy v krásném balení na cestu
  • Propojení s REASON – stejný rukopis Jana Horáka, jen v lehčí a dostupnější formě.
  • Snídaně: 8:00–11:00
    Obědy a all day menu: 11:30–19:00

ASK4 – bistro, které vás zve k dobrému jídlu, autentickým chutím a pohodě s moderním duchem.