Arakain vydává novou desku JEKYLL & HYDE

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival tradičně uvádí nejen filmy, ale trailery toho nejlepšího, co se u nás chystá. Malým divákům přišel první velkou ukázku z filmu Hodinářův učeň uvést sám představitel hodinářova učně Urbana Michal Balcar, jeho dětská verze Sebastian Pöthe a producent pohádky Pavel Berčík ze společnosti Evolution Films.

Diváci tak měli možnost poprvé blíže odhalit krásnou atmosféru pohádkového příběhu, který vypráví o lásce, hamižnosti, lidské malosti, ale také o šikovnosti a odvaze hodinářského učně Urbana, který na cestě za hodinkami, jež dokáží varovat před smrtí, díky svému dobrému srdci a hodinářské šikovnosti překoná mnohé nástrahy a tak zachrání svou milovanou Lauru.

Režisérka Jitka Rudolfová, která k pohádce napsala také scénář, do ní obsadila celou plejádu hereckých hvězd – Viktora Preisse, Jaroslava Plesla, Václava Neužila, Janu Plodkovou či Miroslava Krobota. Ústřední mladou dvojici si zahráli Michal Balcar a slovenská herečka Dana Droppová.

„Spolupráce s herci jako je pan Preiss či Éva Bandor, kteří hrají mé filmové rodiče, pro mě byla obrovská škola. Učila jsem se od nich a sledovala jejich přípravu. Navíc mi oba ochotně radili. Skvělá zkušenost,“ svěřila se pohádková Laura – studentka herectví Dana Droppová.

Hlavní roli hodinářského učně a partnera Laury si zahrál zkušenější Michal Balcar. „Stejně jako v každé pohádce i tady se pere dobro se zlem a já musím překonat spoustu překážek, abych získal svoji milovanou Lauru. A že za lásku stojí bojovat je mi blízké i v reálném životě,“ dodal představitel Urbana.

„Jsem přesvědčená, že filmová pohádka se dá vyprávět i bez prvoplánové podbízivosti a přeslazených klišé. V našem příběhu nechybí humor a komediální situace, které stojí zejména na absurditě zápletek. Pomáhají tomu i charaktery postav jako je třeba zákeřná postava sudičky Lichoradky, která ráda kazí dílo svým svérázným bratrům Rodovojovi a Rodovítovi. Ti v příběhu figurují jako symboly dobra,“ přiblížila svůj záměr režisérka Jitka Rudolfová.

Pohádka se natáčela loni v létě například na Panské skále u Kamenického Šenova, na Luční boudě v Krkonoších, na zámku v Uherčicích u Znojma nebo v Mikulově a v jihomoravském Podyjí, v Lednici a na dalších místech.

Hlavním producentem filmu je společnost Evolution Films, koproducenty Česká televize, TPS K. Ondřejkové, RTVS a společnost PubRes (Slovensko). Generálním partnerem filmu je společnost Europeana Production, hlavním partnerem pak společnost COOP. Film byl podpořen Státním fondem kinematografie, slovenským Audiovizuálnym fondem a Jihomoravským filmovým nadačním fondem.

Premiéra pohádky Hodinářův učeň v českých kinech je naplánována na 15. srpna 2019, distributorem je společnost Bontonfilm.

Více zajímavostí naleznete na:

 www.facebook.com/hodinaruvucen a www.evolutionfilms.cz