Tiskněte ve své kanceláři rychle a úsporně. Poradíme vám, jak na to

Pokud jste si oblíbili práci z domova, určitě jste již narazili na její stinné stránky. Mezi ty patří třeba skutečnost, že veškeré technické zázemí je čistě ve vaší režii. Zjednodušeně řečeno, musíte si vše platit. Týká se to samozřejmě také provozu domácí kanceláře. Součástí takové kanceláře bývá obvykle rovněž tiskárna, která slouží k tištění řady nezbytných dokumentů. Abyste tiskli ekonomicky a na nic nemuseli čekat, je vhodné tomu podřídit už samotný výběr tiskárny.

Ideální tiskárna do vaší kanceláře

Samozřejmě je v zásadě jedno, zda budete vybírat tiskárnu pro home office, nebo se bude jednat o zařizování kanceláře firemní. Pokud nemáte žádné zvláštní nároky na tisk, například natisknete fotografie, případně k tomuto účelu slouží vyhrazená tiskárna u grafiků v marketingovém oddělení, vystačíte si s laserovou tiskárnou. Ta má velkou výhodu v ekonomice tisku a rychlosti tisku. Na faktury a běžné firemní dokumenty naprosto vyhovuje. Pokud byste chtěli ještě více ušetřit, můžete do takové tiskárny koupit levné tonery. To ovšem neznamená, že se musí jednat o nekvalitní výrobky. Můžete zvolit:

  • Alternativní tonery
  • Repasované tonery

V případě alternativních výrobců doporučujeme vybírat z těch produktů, které splňují patřičné certifikace garantující kvalitu tisku. Pokud se rozhodnete pro repasované originální tonery, počítejte ale s tím, že se již nejedná o nový výrobek. Na druhou stranu s repasovanými tonery nebývají obecně problémy, stejně jako nejsou problémy s kvalitními tonery alternativních výrobců.

Kanceláři vládne ekonomika provozu

Stále hovoříme o nákladech na provoz tiskárny. V kanceláři je to však naprosto zásadní. Nikdy není důvod plýtvat na zbytečnosti, o to více to platí při naší výdělečné činnosti. Potřebujete-li vytisknout pouze text, tak vám jej vytiskne dobře prakticky každá tiskárna a nejlépe a nejrychleji to zvládne tiskárna laserová. Když bude potřeba kupříkladu vybrat tonery Canon, protože jste koupili tiskárnu daného výrobce, opět je na vás, zda zvolíte originál nebo alternativu. Pokud nejsou nároky vysoké, kvalita výstupu je srovnatelná a výrazně ušetříte.