Znáte speed dating? Je to ideální volba pro ty, kteří jsou stále v poklusu

Hledáte nového partnera? Při seznamování máte řadu možností. Můžete na to jít naprosto klasickým způsobem, můžete vyzkoušet seznamování prostřednictvím internetu, nebo se můžete pokusit vyzkoušet netradiční modely seznamování. Některé z nich jsou opravdu zajímavé.

Rychle a efektivně

Seznamování je hra, a tak vznikly také seznamovací agentury, které se vám pokusí pro tuto hru nabídnout ideální prostředí. Této formě moderního seznamování se říká speed dating. Možná jste o ní někdy slyšeli a možná ji toužíte i vyzkoušet. Není se ostatně čemu divit, protože dnešní doba je rychlá, a tak není prostor na to naplánovat si jedno nepodařené rande na měsíc. Při speed datingu jich můžete zvládnout 10 až 15 za jediný večer.

Celý princip je založen především na efektivitě. Setkáte se s větším množstvím lidí na pouhých pár minut, ale už to samo o sobě by mělo stačit k vytipování potenciálních vhodných partnerů. Vzhledem k vysokému počtu partnerů, které během večera potkáte, se výrazně zvyšuje riziko, že najdete někoho, s kým si padnete do noty.

Již žádné odmítnutí

Tento způsob může působit chladně, protože je prakticky očesán od většiny romantiky a spontánnosti, na druhou stranu v životě se má vyzkoušet všechno, tak proč to nezkusit? Pro mnoho z vás to také může být zajímavá výzva, zkoušíte-li rádi stále něco nového a online seznamka vám již nestačí. Tato forma seznamování může mít pro mnohé kromě již zmiňované efektivnosti také další zajímavé výhody. Jedná se za jména o:

  • Absence odmítnutí
  • Méně stresové prostředí

Jedním z méně příjemných aspektů klasického rande je obava z odmítnutí. Dokonce se můžete snadno ocitnout v roli, že právě vy budete ti, kdo bude muset druhého odmítnout. V případě speed datingu se dozvíte pouze případné sympatie na konci večera. Nikdo zde nikoho neodmítá. Už to samo o sobě a zbavuje mnohé lidi stresu, cože je ještě podpořeno celkovou profesionální organizaci večera. Tak co vy na to, je to ještě vůbec rande? A láká vás tato forma seznámení?