Knihy od Petry Martiškové jsou vhodné i pro prvňáčky

Vstup na školskou půdu je jeden z nejvýznamnějších kroků v životě malého člověka, kterým se rozběhne mnohaletý kolotoč, který tak trochu zatočí s celou rodinou. V první třídě jsou ale děti celé natěšené a nadšené, a tak je důležité je podchytit zavčasu! Nabídněte jim zajímavé čtení hned jak jim to trochu půjde, a vypěstujte v nich celoživotní lásku – lásku ke knihám.

Kdo se má ale v té obrovské nabídce vyznat? Co stojí za to, a co jsou naopak vyhozené peníze? Máme pro vás zajímavý tip. Milé knížky od Petry Martiškové. Nejen, že jsou krásné, ale kromě napínavých dobrodružství nabízí i důležitá poselství. Například v knížce „Hastrmanka Evelínka a zlatá rybka“ se děti dozví spoustu zajímavého o ekologii. Autorka s touto knihou (a její hlavní hrdinkou) dokonce pořádá zajímavé besedy ve školkách a na prvních stupních ZŠ.

Nebo vaše robátka berou víc čarodějné příběhy? Pak je bude bavit novinka od stejné autorky „O Rozárce čarodějné a zlobivém Pepíkovi“. Tento kousek doporučujeme obzvlášť, protože se tam nejen čaruje, ale je i o nástupu do školy, a to teď u vás bude aktuální téma.

Zpočátku můžete svým prvňáčkům číst vy, a až se zlepší, můžou se postupně připojit nebo večerní rituál úplně převzít.

A nebojte, pokud se vám tyto dětské knížky zalíbí tak jako nám, má jich „na skladě“ autorka ještě několik. Budete mít co číst ještě po prázdninách.

Více informací na https://www.petramartiskova.cz/pohadky/