Hydratovaná a pružná pleť: zatočte s vráskami s kolagenovými kapslemi

Kolagen je spojován s krásou pro své výjimečné schopnosti zachovat lidskému tělu mládí. Společně s přibývajícími roky kolagen v těle rychle ubývá, pleť přestává být pružná a povadá, a proto se nám tvoří více vrásek. Mladé tělo si kolagen dokáže vytvořit samo, ale už od 25. roku jeho přirozená produkce klesá a od 45. roku se kolagen přestává tvořit úplně. Aby naše pleť zůstala pružná, musíme ho vhodnou formou doplnit!

Vědci přišli na to, že existuje hned 27 typů kolagenu, které se nacházejí v různých živočišných tkáních. Pro naše tělo jsou však nejdůležitější dva. První typ kolagenu tvoří až 90 % tohoto proteinu v našem těle. Skládá se z hustých vláken a tvoří strukturu kůže kostí i šlach. Naopak druhý typ tvoří volnější vlákna, které najdeme v elastické chrupavce. Ta má za úkol tlumit veškeré nárazy a chránit naše tak naše klouby. Při tvorbě přírodních kapslí Tibet Collagen jsme bádali nejen nad správným poměrem obou typů, ale hlavně nad formou, ve které bude kolagen v kapslích obsažen tak, aby jej tělo co nejlépe vstřebalo.

Ve své běžné formě je kolagen pro tělo těžko stravitelný. Proto jsme zvolili jeho štěpenou neboli hydrolyzovanou formu, která se daleko lépe vstřebává do organismu a dovoluje kolagenu přirozené zabudování do struktur pokožky. Složení kapslí Tibet Collagen je navíc obohaceno o rakytník tibetský. Je totiž známo, že lidské tělo kolagen přijme jen za podmínky přísunu dostatečného množství vitamínu C. A ten rakytník, navíc v jeho čistě přírodní formě, v hojné míře obsahuje.

Hydrolyzovaný kolagen jsme dále naplnili do kapslí, které umožňují jeho postupné dávkování v průběhu dne. Mnohem účinnější je totiž užít 2x4 kapsle než jednu větší dávku denně.  Obsažený mořský kolagen navíc kapsle zbaví jeho typické, a ne vždy moc příjemné chuti.

Mořský kolagen, který naše kapsle obsahují, má příznivé účinky především na pleť, napomáhá snadnější hojení poškozené pokožky, zmírňuje projevy stárnutí a redukuje vrásky. Podporuje také růst vlasů a eliminuje třepení nehtů a je rovněž skvělým pomocníkem po porodu, kdy je ženský organismus vyčerpaný těhotenstvím.

Více informací:  www.himalyo.cz