Elektronika v mrazech trpí. Jak ji ochránit? Chce to správný batoh!

S teplotami hluboce pod nulou dostává elektronika zabrat. Baterie a jednotlivé komponenty jsou vystaveny mnohem vyšší zátěži, a proto se vyplatí mít mobilní telefony a notebooky uschované v batohu. YENKEE doporučuje do těchto mrazivých dnů svůj batoh Flashpacker. Ten nejenom spolehlivě ochrání zařízení před nepříznivými povětrnostními vlivy, ale zároveň disponuje řadou šikovných funkcí.

Mráz a nepříznivé počasí s sebou přináší i nechtěnou zátěž na elektroniku, kterou s sebou denně nosíme. Ať už se jedná o mobilní telefony, tablety či notebooky, tak všechny obsahují baterie. Ty jsou právě zatížené nejvíce. „Baterie mají při těchto mrazech často sníženou kapacitu a nepracují optimálně. Může se tedy nejenom zkrátit jejich výdrž, ale zároveň i zpomalit jejich nabíjení,“ dodává Samuel Gajda zástupce vedoucího prodejny Planeo Elektro. V zásadě se dá doporučit jediné. Snažit se uchovávat veškerou elektroniku chráněnou a nevystavovat ji přílišným teplotním výkyvům.

Ohroženy nejsou jenom baterie

Mráz působí nepříznivě i na další komponenty. Příkladem může být např. displej, u kterého může dojít ke zpomalení zobrazování či např. ztrácejí jas. „Není však nutné se bát, že by tato vlastnost byla permanentní. Při návratu do běžné pokojové teploty se dnešní displeje s velkou pravděpodobností navrátí do normálu,“ uklidňuje Gajda. Při těchto mrazech je však možné, že nebudou fungovat ideálně různé senzory, kterými jsou dnešní telefony doslova protkané. Obzvláště, pokud se jedná o teplotní snímače.

Ochrana je základ

Nejjednodušším řešením je, abyste dokázali uchovat vaší oblíbenou elektroniku v bezpečí, a zároveň ji nevystavovali přímo nepříznivému počasí. YENKEE doporučuje do těchto dnů batoh Flashpakcker, který zabezpečí maximální ochranu všem zařízením. Tento business casual batoh disponuje objemem dvaceti litrů a hravě si poradí i s notebooky o velikosti 15,6 palců. Povrch Flashpackeru je z polyesteru 840D, který díky své odolnosti a hustotě vláken odolá i těžkým podmínkám. Městské nomády zcela jistě potěší integrovaný USB port, který lze pohodlně nabíjet např. mobilní telefon, a mít tak umístěnou těžkou powerbanku v batohu.