Letní dobrodružství ve virtuálním světě nabízí příměstské tábory makeITtoday

Týden, kdy jediným limitem je vlastní představivost. Tak se dají charakterizovat příměstské tábory makeITtoday, na kterých si děti zábavnou formou osvojují základy digitálních dovedností, informatického myšlení a rozvíjí schopnost kreativně přemýšlet. Letošní novinkou jsou tábory s tematikou Minecraft, které vznikly na základě nejprodávanějšího kurzu posledního pololetí.

„Základem táborů je samozřejmě práce na počítači, kterou prokládáme kreativními offline aktivitami a každý den trávíme čas venku tematickými hrami. V rámci tábora se děti dostanou z role běžného uživatele digitálních zařízení do role tvůrce a porozumí, jak technologie fungují,” říká majitelka makeITtoday Jana Vyhlídalová. Na táborech se klade také důraz na rozvoj soft skills, jako je týmová práce nebo prezentační dovednosti. Ty jsou spolu s aktivním ovládáním digitálních technologií podle Vyhlídalové důležitými předpoklady pro to, aby dnešní děti jednou uspěly na trhu práce 21. století.

Tábory jsou vhodné pro všechny zvídavé a kreativní kluky a holky. V nabídce jsou tábory pro úplné začátečníky, například Úvod do programování a robotiky, který je určený pro děti od 8 do 12 let. Nejmladší věková kategorie si může také vyzkoušet základy programování prostřednictví oblíbené hry Minecraft a osídlit v ní vzdálenou planetu, zachránit elfí svět nebo postavit nedobytný hrad. Pro starší děti a teenagery do 15 let je určen například tábor Grafika, fotografie a film, Programování s mobily, Vývoj her a herní design nebo Programování, roboti a virtuální realita.

Tábory probíhají během letních prázdnin od pondělí do pátku v počtu 10 studentů pod vedením zkušených lektorů v Hale40 v Pražské holešovické tržnici. Cena 5 499 Kč zahrnuje kromě celodenního programu s lektory i obědy, svačiny a pitný režim. Registrace jsou spuštěny na webu https://makeittoday.cz/tabory.html.