Připijte si na zdraví se svými blízkými správně vychlazeným vínem

Optimální skladování vína je základ, pokud stojíte o skutečný požitek, což v horkých letních dnech to platí dvojnásob. Pokud jste milovníkem lahodného moku bez větších znalostí a z jednoho doušku vína poznáte nejen českou viniční trať či jste odborník, jistě doceníte správnou teplotu tohoto jedinečného moku.

Každý druh vína vyžaduje svoji teplotu. Udává se, že pro šumivé je ideální 4-6 °C, pro suché bílé 7-9 °C a červené nejvíce zazáří mezi 14-18 °C (dle zralosti). Aby to nebylo tak jednoduché, některá prémiová vína vyžadují specifické podmínky. Proto se vyplatí dát na doporučení na etiketě, na radu odborníka nebo samotného vinaře, od něhož vína odebíráte.

Jak vybrat tu pravou vinotéku?

Pokud to tedy s vínem myslíte vážně, víte, že přes běžný stojan na lahve cesta k dokonalosti nevede. Na seznamu přání se vám tedy jistě objevuje vinotéka. Poradíme vám, jak vybrat tu pravou.

Ujasněte si, kolik lahví chcete skladovat - vždy je ale lepší vybrat přístroj s trochu větší kapacitou. Kromě dodržení správné teploty je třeba zajistit i vhodnou vlhkost a zamezit přístupu slunečního záření. Vinotéka by se rovněž neměla umisťovat do blízkosti topných těles, varných desek či pečicích trub, aby nedošlo k jejímu ohřívání. Zrání vína mohou uškodit dokonce i drobné otřesy, proto se pro její instalaci hodí spíše klidnější místo.  

Pokud nehodláte uchovávat pouze jeden druh vína, například sladké bílé víno, poohlédnout byste se měli po dvouzónovém či vícezónovém modelu.

Vinotéky Miele zajistí optimální podmínky v působivém designu

Stejně jako ostatní přístroje jsou i vinotéky Miele vyvinuty s důrazem na kvalitu, uživatelský komfort a působivý nadčasový vzhled. Najdete je ve volně stojící, vestavné i podstavné variantě a v provedení, které se dokonale přizpůsobí konceptu kuchyně či celého obytného prostoru. V závislosti na modelu najdete u Miele spoustu doplňků a funkcí, které požitek z vína ještě umocní (závisí na modelu).

Vinotéky Miele mohou být vybaveny až třemi samostatně regulovatelnými teplotními zónami. Můžete tak perfektně temperovat a skladovat až tři různé druhy vína, např. červené víno, bílé víno, šampaňské nebo sekt. Obavu nemusíte mít ani z UV záření – pro ochranu vašich oblíbených vín jsou skleněná dvířka vinotéky vyrobena z tónovaného bezpečnostního skla s integrovaným UV filtrem.

Variabilní rošty ke skladování lahví v optimální poloze poskytují perfektní stabilitu. Jednotlivé příčky lze díky FlexiFrame snadno přesunout a přizpůsobit je jakémukoliv tvaru láhve.

Překvapte své hosty profesionální dekantací ušlechtilých vín se sadou SommelierSet. Šampaňské či bílé víno si navíc můžete vychutnat z vychlazených skleniček a láhev zde zůstane perfektně temperovaná i po otevření.

Díky popisovatelným a vyjímatelným lištám NoteBoard lze tekutý poklad ještě více individualizovat. Pomocí křídy si na ně můžete poznamenat například původ, odrůdu nebo ročník.

Pokud dáváte přednost designovému řešení bez rukojetí, je pro vás otevírání Push2open tím pravým. Díky němu se podstavné vinotéky otevírají téměř automaticky – stačí jen lehké stlačení – a lze je zabudovat do jakéhokoliv typu interiéru či kuchyně.